מידע למטייל
לפני כל יציאה לטיול אנו משקיעים משאבים רבים כדי שהטיול יהיה מוצלח, אך מהרגע שכרטיס הטיסה כבר נקנה והטיפול ברשימת הציוד כמעט הושלם, אנו כבר מרגישים בחו"ל.
רוצים לדעת את מזג האוויר ביעד אליו אתם טסים מחר?
בכמה שעות טיסה מדובר?
כמה שווה הדולר מול היורו?
ריכזתי לכם את כל מה שאתם צריכים לנסיעה במקום אחד ועוד כמה טיפים חשובים שכדאי לדעת ולטפל בהם לפני היציאה:
בטחון בחו"ל
ביטוח נסיעות
כסף והמרת מטבע
גיבוי מסמכים חשובים
מספרי טלפון חשובים
ציוד בסיסי לטיול
שעון עולמי
חיסונים
מזג אוויר
בטחון בחו"ל
ישנם מספר כללי בטחון והתנהגות המומלצים בחו"ל:
- באזורים מבודדים מומלץ שלא לנוע לבד אלא בקבוצות קטנות.
- היו ערניים לתופעות חריגות (התנהגות חריגה, חפצים חשודים)
- לא רצוי להבליט את זהותכם הישראלית (בלבוש, בציוד, בהתנהגות) כשאין הדבר הכרחי, ולהימנע משהייה ממושכת באתרים בהם נוהגים ישראלים רבים להימצא.
- נקטו בדרכים שיקשו על גניבות וימנעו אובדן של כספים ומסמכים חשובים. שאו את דרכונכם תמיד אתכם. במקומות הומים כמו אתרי תיירות צפופים, רכבת תחתית, חשמליות קיימת בעיה חמורה של כייסים, לכן חשוב מאוד לדאוג שלא להסתובב עם כמויות גדולות של כסף בארנק. לדאוג לחגורת כסף שבה גם יוכנס הדרכון.
- רצוי להצטייד בטרם יציאה מהארץ במספר הטלפון של נציגות ישראל בארץ היעד (אפשר להשיג מספרי טלפון אלו גם בחו"ל מתוך ספר הטלפונים, בדלפק הקבלה במלון, או באתר האינטרנט של משרד החוץ )
- אל תשאירו חפצים ללא השגחה.
- בעת שהותכם בחדר/דירה הקפידו לנעול את הדלת, אל תתירו לאיש בלתי מזוהה להיכנס לחדרכם.
- אל תקבלו ואל תפתחו חבילות או מתנות בלתי מזוהות שנשלחות אליכם.
- אל תעלו למונית או לכלי רכב אחר העוצרים לכם מיוזמתם (עדיף להזמין מונית בטלפון). בנסיעה ברכבת רצוי לשבת בתאים מאוכלסים.
- אם ברשותכם רכב פרטי הקפידו לנעול אותו היטב בעת שהוא חונה ביום ובלילה.
- בעת קניות ודאו שקיבלתם רק מה שקניתם.
ביטוח נסיעות
מתכננים נסיעה לחו"ל?
ביטוח נסיעות אותו רוכשים לפני נסיעה לחו"ל נועד להבטיח כיסוי או להגן במקרה של בעיה בריאותית המתעוררת במהלך הנסיעה. ומאפשר קבלת פינוי באמבולנס, התייעצות עם רופא, קבלת טיפול רפואי, כיסוי הוצאות רפואיות בלתי צפויות שאירעו בחו"ל, במקרה הצורך גם הטסה רפואית לארץ, ביטול או קיצור נסיעה, מטען אישי ועוד.
במקרים שאנו מבקשים לנסוע לחו"ל בזמן שאנחנו מתמודדים עם בעיה בריאותית ממושכת, או לאלו שחולים במחלה כרונית ומתכננים לטוס לחו"ל, פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל לא תספיק, ויש לוודא כי רוכשים הרחבה לפוליסה המכסה את המחלה או המצב.
ביטוח נסיעות לחול ניתן להרחבה במגוון כיסויי ביטוח בהתאמה אישית, מצב רפואי קיים, הריון, ספורט חורף, ספורט אתגרי, חילוץ ואיתור ביטול השתתפות עצמית לרכב שכור ועוד
כמה עצות לקראת הטיסה לחו"ל:
קחו את התרופות אתכם בתיק היד – עד כמה שזה מפתה להכניס את כל הבקבוקים למזוודה ולקחת למטוס כמה שפחות דברים, השתדלו לארוז את התרופות והציוד הרפואי שלכם בתיק היד, כדי להימנע ממצב בו תישארו ללא תרופות במקרה שהמזוודה שלכם הולכת לאיבוד או מתעכבת.
כדי להימנע משאלות ובדיקות מיותרות באזורי הביטחון בשדה התעופה, הקפידו להשאיר את התרופות בקופסאות המקוריות שלהן, והצטיידו בהעתקים של המרשמים המקוריים שקיבלתם.
זכרו לשמור על זמני נטילת התרופות – בנסיעה לחו"ל עוברים לאזור זמן אחר והשעה משתנה, אך הגוף שלכם צריך לקבל את התרופות בהפרשים קבועים מהמנות הקודמות, ולא לפי השעון בו אתם נמצאים. במקרה הצורך התייעצו עם הרופא על שינוי זמני נטילת התרופה.
קחו יותר, שלא יחסר – גם כשמדובר בתרופות וגם כשמדובר בציוד רפואי (כמו משאף, מקלונים לבדיקת גלוקוז או זריקת אינסולין), וודאו שאתם לוקחים כמות שתספיק לכם למהלך הנסיעה, ולעיכובים ושינויים במידה ויהיו.
כסף והמרת מטבע
לא משנה איך אתם בוחרים להוציא את הכסף בטיול (אשראי, טרוול צ'קס, מזומן), הקפידו לוודא שיש לכם את מה שדרוש לפני שאתם טסים (למשל – אשראי בינלאומי בתוקף לכל תקופת הטיול ומספיק כסף בחשבון כמובן).
חשוב מאוד לא להתפתות לשערי המרה אטרקטיביים במקומות לא מורשים. יש להיכנס אל המקומות המורשים בלבד ולבקש קבלה. בשעת ההחלפה יש לשים לב היטב לשער ההמרה ולסכום הצפוי להתקבל.
גיבוי מסמכים חשובים
דאגו להשאיר במזוודה או שלחו לעצמכם במייל (או צלמו בטלפון) עותק של צילום הדרכון, רישיון הנהיגה, כרטיסי האשראי, פנקס החיסונים (אם נדרש) ופרטי הביטוח שלכם וכל מסמך רלוונטי אחר שתזדקקו לו, כך שמכל מקום בו תהיו תוכלו לגשת לאינטרנט ולשלוף את המידע האישי שלכם או לבקש ממישהו שיעשה זאת עבורכם.
במקרה של אובדן/גניבת דרכון, יש לפנות באופן אישי לשגרירות ישראל הקרובה לצורך הנפקת מסמך נסיעה חדש. על פי תקנות משרד הפנים, במקרה של אובדן דרכון תנפיק השגרירות תעודת מעבר אשר תוקפה לשנה או תעודת מעבר חד פעמית.
האישורים הנדרשים להגשה בשגרירות:
• אישור על הגשת תלונה במשטרה המקומית
• 2 תמונות פספורט
• כסף מקומי להנפקת מסמך חדש
• טופס בקשה להנפקת מסמך נסיעה חדש (נמצא באתר האינטרנט)
מספרי טלפון חשובים
כשאנחנו נוסעים לחו"ל, בין אם למטרות טיול, עבודה או כל דבר אחר, אנחנו נדרשים לשמור על עצמנו מכל משמר. יש הרי סיכונים רבים שמאפיינים כל אדם המגיע למדינה זרה, ועל אחת כמה וכמה ישראלים.
לכן, הכינו לעצמכם מחברת או פנקס עם מספרי טלפון חשובים:
- בני משפחה (במידה שאינכם זוכרים בעל-פה)
- שגרירויות ישראל וקונסוליות ישראליות ביעדים הרלוונטיים
- מוקדי החירום של הביטוח וחברת האשראי
- טלפון של סוכן הנסיעות או חברת התעופה
- מספר הטלפון של המלון/הדירה שסגרתם מראש.
ציוד בסיסי לטיול
הגיע הרגע לפני הטיסה: כרטיסים כבר יש! תכנון של המסלול כבר מוכן! אז מה שנשאר זה לארוז את המזוודה ולטוס לחופשה שאותה מתכננים כבר שבועות.
כאשר אתם מתכננים נסיעה לחו"ל, הציוד והתכנון יכולים להשתנות בהתאם ליעד הטיסה לחו"ל. אך בכל מקרה, ישנם פריטים בסיסיים שצריכים להופיע בכל רשימת ציוד לחו"ל, בין אם מדובר בטיול באירופה או טיול להודו, טיסה לדרום אמריקה או כשמתכננים טיול לתאילנד.
לפני שתסגרו את המזוודה שלכם בדקו ברשימת הציוד לטיול שלא שכחתם שום דבר.
שעון עולמי
חיסונים
לאחר שבחרתם את יעד החלומות שאליו אתם נרגשים לנסוע, בררו אילו חיסונים עליכם לקבל. העניין רלוונטי בעיקר למדינות עולם שלישי, אבל בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא מטיילים באשר לחיסונים המומלצים.
שימו לב, שלכל מדינה (ולפעמים אפילו לאזורים שונים במדינה) יש חיסונים שונים שצריך לעשות, וגם משך הזמן של הטיול המתוכנן יקבע את סוג החיסונים ואת המינון. כמו כן, קחו בחשבון שחלק מהחיסונים דורשים מספר זריקות לאורך תקופת זמן מסוימת, ולכן חשוב להתחיל איתם כמה שיותר מוקדם.
מזג אוויר
חשוב לבדוק מה מזג האוויר הנוכחי ביעד הטיול, ומה המאפיינים שלו, החורף לדוגמא, לא מרגיש אותו דבר בדנמרק או ביוון, וההצטיידות שונה בהתאם.
יש לכם שאלה? רוצים לקבל עוד פרטים?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם
או התקשרו ל – 050-751-8578