לטייל בחו"ל עם ילדים

הרבה פעמים לפני נסיעה לחו"ל נתקלתי בכמה תגובות מגוחכות של אנשים מסביב ששואלים אותי: את לוקחת את הילדים לחו"ל? למה? אם את יוצאת לחופשה אז תשכחי מזה הרי אי אפשר ליהנות מטיול כזה.

 

אז נכון, טיול עם ילדים אינו דומה לטיול זוגי רומנטי, אפשר לשכוח מבילויים ליליים, מארוחות במסעדות גורמה (אם להודות על האמת, לא עשינו את זה גם קודם), ובעיקר מהספונטניות של לעשות מה שרוצים.

בעיניי, טיול משפחי זאת ההזדמנות לבלוי משפחתי משותף במטרה ליצור חוויה כיפית מעצבת ומגבשת שתשאיר טעם של עוד…

עוד חשוב מאוד לזכור, שטיול עם ילדים קטנים אינו דומה בכלל לטיול עם ילדים גדולים יותר. טיול עם הקטנים דורש אמנם יותר היערכות לוגיסטית, אך מהרבה בחינות אחרות הוא יכול להיות טיול פשוט יותר – עם תינוקות קטנים אפשר לטייל כמעט בכל מקום במנשא, ומרבית הילדים הקטנים ייהנו מהזמן המשותף ולא זקוקים לאטרקציות גדולות ומסעירות כדי ליהנות. טיול בפארק, פיקניק ליד האגם, בילוי בגן שעשועים, האכלת יונים בכיכר, טבילת הרגליים בנהר – כל אלה יסבו להם אושר גדול ויוכלו להשתלב בקלות בתכנית הטיול שלכם. לגבי ילדים גדולים יותר צריך להעסיק אותם באטרקציות המתאימות להם.

אז נכון שזה לא נשמע כל כך נורא?

נגן וידאו

לפניכם אסופת עצות וטיפים איך לטייל בחו"ל עם ילדים

1. הכנה מראש של הטיול

ספונטניות היא דבר נהדר אך בטיול עם ילדים הדבר יכול לאתגר מידי… על כן, הכנה מראש ותיאום ציפיות מצמצמים את מרכיבי האכזבה.

  • לאן נוסעים? האמת היא, שלפעוטות או לילדים קטנים לא באמת משנה לאן הם נוסעים. כדאי מאוד לבחור את מה שמעניין אתכם, ותנו לילד להשתלב בטיול. הדבר נכון במיוחד לגבי תינוקות, שאיתם אפשר לטייל במנשא ולהגיע כמעט לכל מקום.
  • הזמינו טיסות נוחות – נכון, טיסה סדירה היא יקרה יותר במרבית המקרים מטיסות השכר והיום ניתן למצוא גם את טיסות הלאו קוסט המאוד זולות, אבל טיסה סדירה מפחיתה משמעותית את הסיכויים לאיחורים וביטולים ובנוסף לכך שעות הטיסה הם יותר נוחות לילדים – לרוב הן יוצאות בשעות הבוקר הלא כל כך מוקדמות וחוזרות בשעות אחר הצהריים, כאשר טיסות השכר יוצאות בדרך כלל בשעות הבוקר המאוד מודמות (מה שמצריך לקום באמצע הלילה כדי להגיש לשדה) .
  • הזמינו מראש את מקומות הלינה – כשנוסעים עם ילדים, אין מקום לספונטניות בדרך. הקפידו להזמין עוד מהארץ את מקום הלינה
  • הזמינו רכב מראש (במידה ויש צורך)– במידה ואתם מתכננים טיול עם רכב כדאי מאוד להזמין מראש בארץ את הרכב שרוצים, זה חוסך זמן ו"התקשקשות" מיותרת.

2. טיול כוכב או טיול מתגלג?

כאשר אנו נוסעים עם ילדים צריך להימנע מנסיעות ארוכות ברכב כדי להספיק "לכבוש" עוד יעד, וכמובן שאין מקום לספונטניות בדרך. בטיול עם ילדים (במיוחד ילדים קטנים ופעוטות), עדיף להמעיט בהחלפת בתי מלון, על כן, רצוי לתכנן טיול "כוכב" שבו יוצאים וחוזרים בכל יום מאותה הנקודה. ברוב המקרים זהו אכן הפתרון הנוח ביותר, כך אפשר להרגיל את הילדים/הפעוט לשגרה מסוימת, הם מקבלים מעין תחושה של בית שני ומאיתנו הורים נחסך הצורך לארוז ולפרוק את המזוודות בכל יום מחדש.

יחד עם זאת, תינוקות הם לרוב פרטנרים מצוינים גם לטיול מתגלגל. תינוקות רבים נרדמים בקלות במכונית וישנים לאורך כל הנסיעה, כך שאם תמיד חלמתם לחרוש את צרפת במכונית, זה בדיוק הזמן, לפני שהתינוק יגדל.

אז איפה ישנים?

  • בחופשה עירונית, מומלץ לבחור בדירה על פני חדר מלון סטנדרטי. היתרונות ברורים – הדירות מרווחות יותר, מקנות תחושה ביתית ומצוידות במטבחון, שבו אפשר להכין בקלות ארוחה לילדים. אם לנים במלון, רצוי לבחור בחדר מרווח יחסית, כזה שפעוט או אפילו תינוק שרק התחיל לזחול יוכל לפרוק בו מרץ אחרי יום בעגלה או במנשא, וחשוב לוודא שיש בחדר מיטת תינוק/לול וקומקום חשמלי שאפשר להרתיח בו מים.
  • חשוב לבחור במקום לינה מרכזי, כזה שיאפשר לכם לחזור לחדר למנוחת צהריים בלי לבזבז זמן יקר בנסיעות, וכזה שבסביבתו יש חנויות בהן תוכלו להצטייד בציוד לתינוק/ילד במקרה של חוסרים.
  • בטיולי כוכב אחת מאפשרויות הלינה המוצלחות והמומלצות למשפחות היא לינה בכפר נופש. כפרי הנופש, שפזורים ברחבי אירופה, ממוקמים לצד שפת האגם או בלב הטבע, או בתוך יער, ומציעים לינה בבקתות מרווחות ומאובזרות עם תנאים של בית וכמעט תמיד יש בהם אטרקציות משפחתיות כמו בריכת שחייה מגרשי משחקים, פינת חי ועוד. אפשרות נוספת ללינה היא בית חווה בה יש בדרך כלל מרחבים, נופים פסטורליים ולרוב גם אטרקציות שישעשעו את הילדים, כמו חיות חווה ומתקני משחק לילדים.

3. הטיסה במטוס

מי מאיתנו שנסע כבר לחו"ל לא זכה בחוויה המפוקפקת של טיסה בה התינוק/ילד קטן הצורח בכל כוחו וההורה המחזיק אותו מיואש וטרוט עיניים? אז רק שתדעו, תינוקות וילדים קטנים במקומות סגורים תמיד בוכים, זאת עובדה!

אבל יש הרבה דרכים להקל על ההורים וכמובן על הנוסעים הנוספים בטיסה:

  • עריסה לתינוקות – מרבית המטוסים מצוידים בעריסות שמיועדות לתינוקות שגילם צעיר מתשעה חודשים. בעת הזמנת הטיסה יש לבקש מושבים הסמוכים לעריסה. מכיוון שמספר העריסות בטיסה מוגבל, צריך לבצע את הצ’ק אין מוקדם ככל האפשר.
  • כיסא בטיחות/סלקל לילדים – תינוקות עד גיל שנתיים אינם זכאים למושב משלהם והם משלמים רק 10% ממחיר הטיסה, וההורים צריכים להחזיק אותם על הברכיים במהלך הטיסה. אולם, אם אתם מעוניינים שהילד יישב בכסא בטיחות/סלקל שהבאתם מהבית, יש לשלם מחיר מלא. במידה שלא, ניתן לשלוח את כסא הבטיחות לתא המטען של המטוס ולקבלו בנחיתה.
  • מה להביא למטוס? במידה וטסים עם ילדים קטנים אז בנוסף לתחליפי חלב, מזון חטיפים ושאר הדברים הרגילים (בקבוק שתייה, חיתולים, מגבונים ושקית לחיתולים משומשים, מוצצים, בגדים להחלפה ושמיכה קלה) כדאי להביא משחק חוברת צביעה או ספר אהוב שאינם תופסים הרבה מקום, שיעסיקו את הילדים בטיסה.

4. גמישות במהלך הטיול

אחד הדברים שחשוב לדעת כשנוסעים עם ילדים, הוא שקצב הטיול שונה לחלוטין – יש לנו זמן, בעיקר אם הפעוט שלכם עבר את גיל שנה והוא רוצה לגלות את העולם. עודף זמן יאפשר לכם לטייל בלי לחץ, ויותר חשוב הוא יאפשר לכם להישאר רגועים במהלך הטיול (גם כשהקטנים יתעכבו בשירותים, או סתם יחליטו שמתחשק להם ללכת לאט מאחור).

לכן, במהלך כל הטיול לא תמיד התכנון כולו יוצא לפועל – לא חייבים להספיק הכל…  אמנם רוצים להספיק ולראות כמה שיותר, אך עם ילדים רצוי בעיקר לקחת את הזמן, לעשות אטרקציה אחת גדולה או 2 קטנות. תדאגו תמיד להתאים את האטרקציות לגדולים ולקטנים, העדפות מיוחדות לכל אחד, התאימו ליכולות הפיזיות שלהם ושלכם. השאירו זמן פנוי לדברים בלתי צפויים בלו”ז היומי: גן שעשועים שנקרה בדרככם, מופע רחוב ששובה את לב הילדים, מעקב אחרי חתול מזדמן, האכלת ציפורים בפארק ועוד.

כמו כן, היום הראשון של הטיול והיום האחרון הם ימים בכלל לא פשוטים, לרוב ימים אלו ארוכים ועמוסים מאוד בגירויים. רצוי לא לתכנן תכניות גדולות ליום הראשון. כדאי להשאיר זמן למנוחה ולרגיעה בחדר, להתארגנות ופריקת מזוודות ולהיכרות עם הסביבה הקרובה. וביום האחרון לסיים גם באווירה טובה ולא בלחץ.

5. אוכל במהלך הטיול

ילד רעב הוא ילד עצבני ולא מרוצה = הורה מתוסכל ועצבני.

משפט זה הוא כל כך נכון לגבי כל הילדים, לכן חשוב מאוד לשים לב לפרטים הבאים:

  • הקפדה על ארוחת בוקר….
  • צריך לדאוג שבנסיעה ארוכה ו/או במהלך הטיול יהיו תמיד חטיפים לילדים (כמובן להתאים לגיל הילדים/פעוט).
  • לא חייבים לאכול במסעדה – סף הסבלנות של מרבית הילדים הקטנים נמוך מאוד, וישיבה במסעדה לרוב היא לא הפעילויות החביבות עליהם. אך אם בכל זאת רוצים מסעדה – בכל עיר גדולה יש מסעדות ידידותיות לילדים (לא בהכרח מסעדות מזון מהיר), כאלה שמציעות, בנוסף לתפריט ילדים, גם הפעלות – מחוברות צביעה ועד למשחקייה.
  • רצוי לשלב במהלך הטיול קניות בסופר או במכולת מקומית, זה מוסיף לחוויה של הטיול.
  • רצוי לשלב פיקניק בחיק הטבע או בפארק עירוני זה תמיד מוסיף חוויה שלא ציפינו כמו: האכלת ברווזים, סנאים וחיות אחרות שיכולות לשמח את הילדים.

6. חוויית הילדים שונה מחוויית ההורים / אטרקציות למבוגרים... לא רק!

מוזיאון הוא לא רק אוסף של יצירות, פסלים ותמונות. ישנם מוזיאונים רבים שיכולים להלהיב את הילדים. צריך להתאים אותם לגילאים ולתחביבים של הילדים (לדוגמא: מוזיאון הטבע, מוזיאונים למכוניות, מוזיאונים לצעצועים ובובות, מוזיאונים ימיים, אניות משוחזרות, מוזיאוני שוקולד ועוד…)

אל תחששו להתפצל => נכון, יצאתם לחופשה משפחתית, אבל זה ממש בסדר לתת מפעם לפעם לכל אחד מבני הזוג את הזמן שלו לבלות וליהנות. למשל: בזמן שאמא מבקרת במוזיאון מסוים למבוגרים, אבא מבקר עם הילדים באקווריום. חבל לגרור את הילדים למקומות שהם ישתעממו בהם (וידאגו להפגין זאת), אבל חבל גם לוותר על מקומות שרציתם לראות רק בגלל שאתם בחופשה עם הילדים.

  • טירות וארמונות – לא תמיד מעניינים את הילדים, אך אם מספרים לילדים סיפור הקשור לארמון זה יכול להוסיף עניין. כיום יש מספר רב של ארמונות וטירות שבהם גרו פעם בני אצולה ומלכים והם מעוררים את הדמיון אצל הילדים.
  • להוסיף ערך מוסף בביקור – מופעי אבירים, תחרויות סוסים, צוות הלבוש בבגדים תקופתיים, מופעי בזים, קרבות מימי הביניים ועוד…
  • במהלך היום לשלב פיקניק בחיק הטבע או בפארק עירוני. עצירה ליד אגם והאכלת ברווזים  וברבורים.
  • שילוב של אמצעי תחבורה יכול לגוון מאוד את החוויה – רוב הילדים פשוט מוקסמים מרכיבה על אופניים, נסיעה ברכבת מיוחדת (קיטור), שייט, רכבת תיירים, אוטובוס קומותיים או אפילו כדור פורח

לילדים וגם למבוגרים אין סבלנות להמתנה ארוכה בתור. היום ניתן להיכנס לאתרי האינטרנט של רוב האטרקציות/מוזיאונים ולהזמין מראש כרטיסי כניסה. 

7. כללי בטיחות

ילדים קטנים לא הולכים לשום מקום לבד!!!

בנוסף, ולא עוזבים את הילדים גם אם צריך "לרוץ" לקנות כרטיסים לפני שיתחיל התור.

בכל מקום שמגיעים אליו יש לקבוע נקודת מפגש שהילדים יכולים לזהות בקלות במיוחד במקומות סואנים או בפארקים גדולים. במידה והילד "נעלם" או לא מוצא את ההורים, להסביר לו שהוא צריך להתיישב במקום וההורים ימצאו אותו.

לפני היציאה לטיול אפשר להכין עם הילדים תג שם הכולל את שם הילד ומספר הטלפן שלכם

8. מותר לשחרר

בבית לילדים יש כללים שהם רגילים אליהם, אך בטיול בחו"ל אנו יוצאים מהשיגרה היום יומית ולכן מותר לכם "לשחרר" – לא להקפיד על שעות השינה בערב, לוותר להם על ממתקים, לתת לילדים יותר זמן למשחקים, ועוד… 

תנו לילדים מצלמה: הפעוטות שלכם יהיו מאושרים מאוד לקבל מצלמה פשוטה שמתאימה לילדים, בה הם יוכלו לצלם את מה שמעניין אותם בטיול. זוהי דרך טובה להעסיק את הילדים במקומות שלא מעניינים אותם במיוחד, או בהמתנה בתורים ארוכים.

9. לימדו על היעד אליו אתם נוסעים...

עשו שיעורי בית על היעד – לא פעם נתקלתי באנשים שנחתו בעיר הגדולה בעקבות דיל זול במיוחד שמצאו ואינם יודעים לאן ללכת, מה לראות, איפה לאכול ובעיקר מה לעשות בשעות הערב. חשוב מאוד לפני הטיסה או במהלכה לעיין באתרי האינטרנט הנכונים או לעיין במדריך הטיולים המתאים ולמצוא את המקומות/האטרקציות המתאימים לבילוי, לתכנן סוג של מסלול שרוצים לעשות כולל חלופות לימים של גשם/מצב הרוח…, לדעת את שעות הפתיחה של האטרקציות, מה מקובל לעשות בכל מקום, ועוד…

באמצעות שירות Google Drive תוכלו לעשות חיפוש ברשת, לפתוח מסמכים משותפים ב"ענן" ולשמור בהם מידע, מסלולים וטיפים, ולגשת לחומר הזה מכל מקום במהלך הטיול.

שתפו את הילדים בתוכניות של הטיול – ספרו להם על המקומות שבהם תטיילו והראו להם מידע באינטרנט, בספרים או בתמונות. את הגדולים רצוי גם לשאול היכן הם רוצים לבקר ולשלב זאת בתכנון. למדו את הילדים לספור בשפת היעד, איך אומרים תודה ובבקשה… ועוד…

לסיכום ,

יעניק למשפחתכם חוויה, גיבוש וזיכרון משותף

 

לתכנון טיול עם ילדים בחו”ל צרו קשר

Facebook
Print