איך אורזים לטיול?
הגיע הרגע – כרטיסים? יש, דרכון בתוקף? יש, תכנון מסלול? יש, זהו נשאר לארוז את המזוודה ולטוס לטיול שתכננתי בשבועות האחרונים.
אבל איך מתחילים ? כמה מזוודות לוקחים ? אני זוכרת כילדה היינו נוסעים לשדה התעופה ללווה את סבא וסבתא לטיול ומסביב תמיד התרוצצו אנשים עם עגלות עמוסות במזוודות כאילו הם עוברים דירה ולא יוצאים לטיול.
איך אורזים – זהו נושא חשוב מאין כמוהו בתכנון של הטיול/חופשה, אפשר לתעב את זה, ואפשר באמצעות מספר כללים פשוטים, להפוך את הנושא לחלק מחוויית הטיול/חופשה.
המינון ומה לקחת נתון לשיקולכם האישי ותלוי באורך הטיול – לא צריך שיירה של פילים כדי שיסחבו את המזוודות…
אז, כשאורזים את המזוודה צריך לזכור מספר נקודות חשובות מאוד :
- מזוודה קלה תסייע לכם ליהנות יותר – כשאנחנו נוסעים לטיול המטרה היא לא להיות סבלים של הציוד שלנו, צריך להוריד את המזוודות, צריך להרים את המזוודות, יש מקום במונית, אין מקום במונית, בשביל מה צריך כל כך הרבה בלבולי מוח, צריך לארגן מזוודה שמתאימה לכם ושתהיה קלה לסחיבה והרמה.
- אני אישית לוקחת בגדים שיספיקו לי למספר הימים בטיול, במידה ונוסעים לטיול ארוך, אפשר לקחת בגדים למספר ימים בודדים ובכל רחבי אירופה ניתן למצוא מכבסות אוטומטיות בהן אפשר לכבס ולייבש את הבגדים בזמן קצר. ביקור במכבסה אוטומטית היא חלק מניסיון לחוות את האווירה המקומית ולכן אני רואה את הפעילות הזאת כאטרקציה נוספת של הטיול. במכבסה האוטומטית אפשר להיפגש עם מקומיים, מטיילים אחרים ממדינות אחרות ולהפוך את זמן ההמתנה הקצר לשיחה פורייה במקום על כוס קפה, על כביסה, בשיחות מגלים מקומות נוספים שלא כתובים בספרים ויוצרים חברויות חדשות – תנסו תראו כמה תיהנו.
- בכל מקרה צריך לזכור, משקל הציוד שלנו מוגבל ל – 20 ק"ג לנוסע, מי שמעלה מזוודות שמשקלן הכולל מעל 20 ק"ג יהיה מחויב לשלם סכום נכבד, ולכן יש לתכנן ולשקול מראש את המזוודות לפני העלייה למטוס. אותם 20 הק"ג אינם כוללים תיקים נישאים, כמו: תיקי יד למיניהם, תיקי גב וכיוצא בזה.
- הקפידו לשים תגיות על כבודת היד הנשלחת לבטן המטוס כדי שניתן יהיה לזהותה בעת הצורך. כמו כן, הורידו את כל המדבקות הישנות שעל המזוודות כדי למנוע שיבושים בזיהוי מספר הברקוד של הטיסה הנוכחית. מלבד התגיות רצוי לסמן את המזוודה/תרמיל/תיק בסרט נדבק צבעוני – דבר שיקל על זיהוי בעת לקיחת המזוודות מהמסוע.
לכן אל תתעצלו, לא להגיד אצלי הכל רשום בראש, הורידו את רשימת הציוד לטיול– סמנו מה לקחת, מה כבר ארזתם, זכרו תמיד אפשר לקנות את הדברים בחו"ל – אבל חבל לבזבז כסף מהתקציב היומי על מה שכבר יש לנו בבית, לא ?
טיפים נוספים:
- מומלץ מאד להתחיל להכין את המזוודות כמה ימים לפני הטיסה.
- מומלץ לבדוק את התחזית השבועית במקום הטיול.
- מומלץ מאד להתייעץ עם המשתתפים בטיול בשאלה מה לקחת.
- לא להתווכח על גודל התיק שמותר להעלות למטוס – מותר 3 ק"ג
להלן הנחיות אריזה:
- חפצים בעלי משקל גדול יותר, יש לאחסן בתחתית המזוודה בצמוד לגלגלים לקבלת יציבות ונוחות נשיאה.
- החפצים הבאים צריכים להיכנס אל תיק היד שעולה למטוס: תכשיטים, תרופות, משקפיים, כרטיסי טיסה, כסף, דרכונים, מכשירי צילום ודברי ערך אחרים.
- על מנת למנוע קימוט של בגדים מומלץ לגלגל את הבגדים במהופך ולעטוף בשקית ניילון. שיטה זאת גם חוסכת מקום במזוודה. כמו כן, לשים את הבגדים הנוטים להתקמט מעל הבגדים שבמזוודה ובאופן פרוס בין ארבעת קצות המזוודה . ניתן לגלגל גם מגבות, גופיות, גרביונים, מכנסיים, חולצות וכו’.
- יש לארוז את כלי הרחצה – סבון גוף, שמפו, מוצרי הקוסמטיקה, הבשמים, או כל דבר אחר שיכול ליפול או להישבר או ללכלך, בתיקים המיועדים לכך או בשקיות פלסטיק אטומות.
- יש לחלק את הבגדים בין המזוודות של בני הזוג והילדים ולא רק במזוודה אחת מהסיבה הפשוטה, אם תלך לאיבוד מזוודה עדיין יהיו לכם בגדי לבוש.
- לתוך הנעליים מומלץ לדחוס את הגרביים ואפילו את התחתונים. ( ניצול חללים מתים) וגם שומר על צורת הנעליים.
- על המזוודה יש להשאיר תג אם השם והפרטים האישיים. אם הפרטים כבר רשומים על המזוודה מנסיעות קודמות, יש לוודא שהם נכונים ומעודכנים. מקובל לתייג את המזוודות משני צידי תווית התיוג: בצד אחד לרשום את השם והכתובת בישראל ומצד שני לרשום את הכתובת המדויקת אליה מתכוונים להגיע כתחנה ראשונה. בהמשך הטיול, יש לשנות את כתובות היעד בהתאם לנסיעה. אם תכינו תוויות אלו בבית, תחסכו זמן יקר.
- וודאו שהמזוודה נעולה כיאות לפני שאתם מוסרים אותה.
- לא לשכוח להעביר כל מה שנראה כמו כלי נשק (אולר, מספריים, פצירה) לתיק הגדול הנשלח לבטן המטוס!